Blaupunkt, Porsche in Quixx

Novi produkti za ljubitelje starodobnikov

Iz Nemčije prihajajo informacije o novih produktih treh uveljavljenih blagovnih znamk, ki bodo razveselili ljubitelje starodobnikov. Pri znamki Blaupunkt so obudili linijo legendarnih avtomobilskih zvočnikov, pri znamki Porsche so lastnikom prvotnih porschejev 911 znova na voljo nekatera zunanja svetlobna telesa, medtem ko so pri znamki Quixx predstavili izdelek za osvežitev podobe plastičnih sestavnih delov pri starejših avtomobilih.

Začnimo z znamko Blaupunkt, kjer so pred kratkim oživili legendarni ‘Kugellautsprecher’, sicer eno izmed ikon avtoakustike iz poznih sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, ki so jo Nemci prilagodili zahtevam današnjega časa. V praksi to pomeni, da so takšni zvočniki sedaj občutno zmogljivejši (večja sinusna moč …) in primernejši za priklop na sodobne avtomobilske radijske aparate, ki lahko razvijejo precej več moči kot nekdanji izdelki te vrste. Novi Blaupunktov ‘Kugellautsprecher’ je klasični 4-omski avtomobilski enojni ‘Breitband’ zvočnik (premer: 110 mm) z enojno 87 milimetrsko membrano, ki pokriva frekvenco od 100 do 20.000 Hz in lahko uporabniku ob tem zagotovi 25 W sinusne (nazivne) ter največ 55 W kratkotrajne (PMPO) moči. V nemških trgovinah boste za en takšen nov zvočnik odšteli približno 40 evrov.

https://www.blaupunkt.com/de/nc/produkte/car-multimedia/lautsprecher/products/single/21227/

Pri nemški blagovni znamki Quixx so pred časom ob uporabi ‘Black-Polymer’ tehnologije razvili izdelek QUIXX Black Plastic Colour, namenjene predvsem lastnikom avtomobilov iz osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bili črno ali pa sivo obarvani karoserijski deli (karoserijski odbijači, vratne kljuke, karoserijske zaščitne letve, armaturne plošče in ostali plastični deli v notranjosti potniške kabine ter v motornem košu …) še običajni sestavni deli avtomobilov. Nemci pravijo, da je njihov premaz, ki se nanaša z uporabo priložene gobice, izredno obstojen (do 12 mesecev) in učinkovit glede izboljšanja vizualne podobe omenjenih sestavnih delov. V Nemčiji boste za ta izdelek, ki tudi podaljšuje življenjsko dobo plastičnim izdelkom, odšteli samo 15 evrov.

https://www.quixx.com/en/products/black-plastic-colour/12/black-plastic-colour?c=17

Tretja novost je povezana z znamko Porsche, kjer so ob sodelovanju z znamko Bosch obudili program prednjih smerokazov ter zadnjih luči za porscheje 911/912, ki so nastali najkasneje v modelnem letu 1968. Ob tem niso ustvarili kakšnih poceni plastičnih kopij, temveč originale z ulitimi cinkovimi ‘Zamak’ ohišji ter nameščeno plastiko, ki ustreza izgledu originalnih luči. Ob tem so kupcu dosegljive zadnje luči in prednji smerokazi za evropsko in ameriško tržišče. Ker gre v tem primeru za izdelke, ki nastajajo ob intenzivni uporabi ročnih spretnosti, vse skupaj ni ravno poceni, ker boste za eno zadnjo luč pri vašem zastopniku znamke Porsche odšteli približno 654 evrov, malenkostno cenejši bo nakup enega originalnega prednjega smerokaza, v tem primeru vas bodo olajšali za približno 467 evrov. Ob tem pa boste morali kupiti še par tesnil (nemška prodajna cena: približno 15 evrov) med karoserijo in omenjenim parom svetlobnih teles.

    

Za nas pripravil tekst: Marko Miklavc – avto.info;  Foto: Blaupunkt, Porsche in Quixx

 

Priporočamo za vas...