PRIDRUŽIL SE NAM JE KLUB LJUBITELJEV VOZIL ALFA ROMEO

Pridružil se nam je nov klub Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo 

Zgodba o nastanku Alfa kluba je zgodba o dveh različnih svetovih, ki sta se uspešno križala in poskrbela za nastanek Kluba ljubiteljev vozil Alfa Romeo. Prvi je svet strasti do športnih avtomobilov z milanskim grbom in zmajem, ki požira grofa Viscontija v svojem znaku. Enako mistična in posebna kot je zgodba o nastanku znaka in imena (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) te tovarne, pa je tudi zgodovina avtomobilov, ki so prihajali iz Areseja vse od leta 1910 do danes. Strast, ki je ujeta v pločevino teh lepotic je vedno omamljala njihove lastnike.

Že zelo zgodaj, pred drugo svetovno vojno, so začeli nastajati klubi njihovih ljubiteljev. Tudi beseda »alfisti« je nastala že dolgih 70 let nazaj in povsod po svetu, v vseh jezikih označuje ljubitelje znamke Alfa Romeo. V 70ih letih prejšnjega stoletja je prvi Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo v Sloveniji ustanovil sam Dušan Senčar (bolj poznan kot »oče« mariborske Zlate lisice) v Mariboru. Strast je torej vedno bila prisotna in ljubitelji te znamke so bili vedno številčni. Drugi svet, ki igra pomembno vlogo pri nastanku našega Alfa kluba pa je izreden razvoj interneta in spletnih forumov. V juliju 2003 smo tako tudi alfisti dobili prvi slovenski forum, za katerega gre vse zasluge pripisati Urošu Smoleju – Smolkotu. Kmalu po ustanovitvi je Smolkotov forum postal pravo internetno zbirališče ljubiteljev znamke Alfa Romeo.

V istem letu kot je nastal forum so se začela tudi prva srečanja uporabnikov foruma v živo. Srečanja so potekala na parkirišču za halo A v BTCju. Običajno se jih je udeleževalo do 30 voznikov s spremljevalci. Do nastanka Alfa kluba je tako manjkal samo še korak in decembra 2003 so Gregor Ješe, Blaž Oberč in Anže Galli zmagali vojno z birokracijo in klub tudi uradno ustanovili. V manj kot letu dni je štel že več kot 50 članov, forum pa je prerasel številko 1300 uporabnikov. Srečanja pa so postajala vse pogostejša in vse množičnejša

Danes Alfa klub združuje več kot 120 aktivnih članov, v sklopu kluba delujoč forum pa ima trenutno že več kot 6500 uporabnikov. Med člani najdemo, v skladu s športno filozofijo znamke, tudi nekaj dirkačev z zavidljivimi uspehi.Klub letno prireja 5 manjših regionalnih srečanj in dva večja srečanja v polletnem razmiku. V toplejših mesecih se tako alfisti zberemo na Srečanju alfistov v Ljubljanskem BTC-ju, zgodaj jeseni pa na Alfa Rally-ju. Naše vodilo pri srečanjih je vse od začetka enako in sicer organizirati srečanja s čim bolj pestrim programom in čim višjim kulturnim nivojem.Dejavnost kluba pa se ne konča samo s srečanji. Urejamo tudi svojo internetno stran (alfa-klub.com), klubski butik oblačil in sodelujemo s klubskimi partnerji, ki našim članom nudijo določene ugodnosti. Število partnerjev pa iz leta v leto narašča.

VIR: O klubu – Alfa klub : Alfa klub (alfa-klub.com)

 

 

 

Priporočamo za vas...