KDAJ LAHKO POSTANE MOJE VOZILO “STARODOBNIK”?

Starodobnik lahko postane vozilo, ko dopolni 30. let. I. Youngtimerji so posebna kategorija, več o tem pa lahko preberete na zavihku CERTIFIKATI. 

KAKO PRIODOBIM CERTIFIKAT ZA VOZILO?

Certifikat pridobite tako, da se obrnete po pomoč na nekega od naših komisarjev ali na pisarno, da vozilo pregleda in izda ustrezne dokumente. To je certifikat in/ ali tudi dokumente, ki so podlaga za identifikacijo postopka na tehničnih pregledih, da vam lahko vpišejo “status starodobnika” v prometno dovoljenje.

Več info pod zavihkom certifikati!

KAKO POSTOPAM, KO PRIPELJEM STARODOBNO VOZILO IZ TUJINE?

VOZILA IZ EU: Da lahko registrirate vozilo kot staroodnbik v Sloveniji, morate opraviti identifikacijo vozila. Za to potrebujete kupoprodajno ali račun iz tujine, odjavljeno prometno dovoljenje, certifikat in zapisnik.

VOZILA IZ USA IN DRUGIH NE EU DRŽAV: Poleg zgoraj naštetih papirjev potrebujete še potrdilo o carini.

Vozilo morate seveda priglasiti tudi na FURS (oprostitev plačila DMV), za kar imate na razpolago 15 dni od dneva, ko je prišlo vozilo v Slovenijo.

Za več info, nas prosim pokličite v pisarno.

KAKO DOLGO VELJA CERTIFIKAT?

Certifikat velja pet let od datuma izdaje, “Stalni” certifikat deset let od datuma izdaje.

KAKO OBNOVIM CERTIFIKAT, KO MI POTEČE?

Za obnovo certifikata nam pošljete stari certifikat, nove fotografije vozila in kopijo prometne. Slike pošljite na certifikati.svamz@gmail.com. 

KAKO POSTOPAM, KO VOZILO PRODAM?

V pisarno vrnete stari certifikat in sporočite podatke novega lastnika (lahko to stori tudi sam novi lastni, kateremu izročite vaš certifikat za vozilo).

KAKO POSTOPAM, ČE NOČEM BITI VEČ ČLAN?

Do 15. decembra v tekočem letu pošljete izstopno izjavo in vrnete certifikat v pisarno, da ga ustrezno arhivira, ter zapre številko vezano na certifikat.