UNESCO

Pretekli teden smo preživeli v Parizu, kjer smo se pogovarjali o starodobnih vozilih s predstavniki UNESCA in predstavniki Veleposlaništva RS v Parizu.  Predstavili smo jim našo organizacijo, Muzej motociklov in FIVA.

V mednarodni organizaciji FIVA, kakor tudi v SVAMZ,  začenjamo leto 2019 z zanimivimi projekti, ki bodo popeljala naša vozila v druge sfere interpretacije starodobni vozil. UNESCO namreč ponuja več programov, ki so zanimivi tudi za naša starodobna vozila.  Kulturna komisija FIVA  bo v sodelovanju z nekaj nacionalnih projektov začela letos nekaj projektov in jih poskusila vpisati na reprezentativni seznam UNESCO-ve nesnovne kulturne dediščine  (Intangible Cultural Heritage), kakor tudi v Register Spomin sveta (Memory of the World Register). Gre za drzne in inovativne projekte, za katere predstavniki UNESCA izkazujejo zanimanje in podporo.

Delovanje UNESCO, sodelovanje Nevladnih organizacij in držav v tej organizaciji temelji na načelu intelektualne in moralne solidarnosti. Vključevanje v UNESCO programe in aktivnosti neposredno vpliva tudi na povečanje obsega in kvalitete mednarodnega sodelovanja, pridobivanje novih informacij, znanja in izkušenj.

Na fotografiji od leve: Rony Karam, g. Zako, Patrick Rollet, ga. Rossler, in Nataša Jerina na UNESCO

Na naslovni fotografiji: na Veleposlaništvu RS v Parizu Nataša G. Jerina z g. Slapničarjem

(Novičko zapisal P.G.)

 

Priporočamo za vas...