Iglidur on tour

Svetovno znano nemško podjetje Igus iz Kölna praznuje 50 obletnico in 30 obletnico produktov iglidur. S promocijskim smartom so se odpravili na turnejo po celem svetu in med 18. in 22. februarjem prihajajo v Slovenijo.

Turneja Iglidur on tour je zasnovana okoli mestnega avtomobila smart fortwo. Na vozilu so zamenjali večino klasičnih puš z izdelki Iglidur. Na ta način želijo prikazati široko uporabnost in učinkovitost polimerov. Turneja vodi preko štirih kontinentov, tri oceane, po avtocestah, mestnih središčih, blatu, skozi tropsko vročino in področje večnega snega in ledu. Skupaj bodo v 14 mesecih prevozili 30 držav sveta. Avantura se je pričela v Indiji, se nadaljevala preko Kitajske, Južne Koreje, Tajvana, Japonske. Smart je že prevozil Ameriko, Azijo in velik del Evrope. Za njim je že preko 80.000 kilometrov, kar je dvakratni obseg zemlje. Na svetovnem zemljevidu se bo 20. in 21. februarja znašla tudi Slovenija.

Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bo podjetje igus za vsak prevožen kilometer v Sloveniji v dobrodelne namene doniralo 1 €.

Prva polimerna puša, proizvedena v podjetju igus, pod blagovno znamko “iglidur”, je bila predstavljena javnosti pred 30 leti. Podjetje igus s to akcijo ne predstavlja zgolj vseh možnosti uporabe polimernih puš, temveč predstavlja tudi učinkovitost iglidur materialov.

Vabimo vas, da se nam s svojimi družinskimi člani pridružite na družabnem dogodku. Potekal bo v soboto, 21. februarja od 11.00 ure naprej, na Vranskem. v muzeju starodobnih motociklov vam bomo predstavili igusovo vozilo, igusove izdelke, brezplačen ogled muzeja motociklov, za konec pa vam ponudili še toplo kosilo s sladico.

Smart - Kitajska Smart na danskem

 

Priporočamo za vas...