MEDNARODNI ONLINE SIMPOZIJ

Sinaia, 25. junija – Retromobil Club Romania pod okriljem FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) organizira mednarodni simpozij “Avtentičnost – konzerviranje ali restavriranje”, drugo izdajo simpozija o restavriranju, ki bo združil priznane zbiralce in restavratorje klasičnih avtomobilov iz več kot 7 držav, na katerem bodo potekale številne konference in razprave o reševanju in ohranjanju avtomobilske dediščine.

Prva izdaja mednarodnega simpozija z naslovom “Restavriranje – umetnost ali znanost?” je potekala 24. julija 2021 v Bukarešti, na njej pa so se zbrali izjemni govorniki in gostje iz 10 držav ter predstavniki še 13 držav, ki so se pridružili razpravam.

Na letošnjem simpoziju bo tema restavriranja ponovno v ospredju, s poudarkom na avtentičnosti. Dogodek, ki ga organizira Retromobil Club Romania, postaja eden najpomembnejših tovrstnih dogodkov s predstavitvami najdragocenejših strokovnjakov s tega področja.

Eden od glavnih ciljev kluba Retromobil Club Romania je reševanje in ohranjanje avtomobilske dediščine. To med drugim pomeni spodbujanje in podpiranje vseh restavratorskih poskusov tistih, ki želijo rešiti katero koli motorno vozilo z zgodovinsko vrednostjo in mu povrniti prvotno stanje.
Med govorniki, ki bodo predstavili svoje izkušnje, omenjamo: David Cooper (ZDA), Robert-Louis Brezout Fernandez (Francija), Sam Hancock (Združeno kraljestvo), Laura Kukuk (Nemčija), Prithvi Nath Tagore (Indija), Mike Kastrop (Nizozemska), Adolfo Orsi (Italija), Enrique Villasenor (Mehika).

Simpozij bo potekal v mestu Sinaia po 10. izvedbi tekmovanja Sinaia Concours D’Elegance. Predstavitve bodo v neposrednem prenosu na vseh medijskih kanalih organizatorjev.

 

SIMPOZIJU LAHKO SLEDITE PREKO ZOOMA. ZA POVABILO PIŠITE NA symposium@retromobil.ro 

 

Priporočamo za vas...