SLOVO OD LEGENDE

Legendarni inovator za Moto Guzzi in gonilna sila v motoristični skupnosti, dr. John A. Wittner, star 78 let, iz West Chestera, PA, je umrl 15. februarja 2024. Bil je sin Howarda Wittnerja in Victorije (Shenker) Wittner.  “Dr. John,” kot so ga poznali prijatelji, kolegi, pacienti in člani motoristične skupnosti, je bil intenzivno predan svojemu delu, naj si je šlo za kompleksno zobozdravstvo brez bolečin ali mehanično inovacijo ter vrhunsko obvladovanje v motorističnem inženiringu.

Študiral je strojništvo na Univerzi Lehigh (vedno z ljubeznijo do popravljanja stvari), svoj naravni talent in spretnosti pa je uporabil, da bi pomagal človeku pri kakovosti življenja ter diplomiral na Univerzi Pennsylvania Dental School kot zobozdravnik in bil partner dr. Billa Deala v zobozdravstveni skupini Deal-Wittner Dental Health Group več let. A kljub temu je desetletja nadaljeval z gradnjo motorjev za moto dirkanje, ki so zmagovali in zmagovali.

Po prepričevanju prijateljev je ustanovil legendarno Dr. John’s Team Moto Guzzi, ki je prešla iz izkušene, dominantne skupine regionalnih dirkačev v zmagovalce in vladarje AMA Nacionalnega prvenstva v vzdržljivostnem dirkanju leta 1984 na Daytona Firecracker 400. Nato je oblikoval inženirsko edinstvene motorje za Moto Guzzi v Italiji, zapustil pa je zgodovinski pečat na dirkaški sceni.

Priporočamo za vas...