70 LET DELOVANJA AMD GORICA

V veliki dvorani mestne hiše v Novi Gorici je v nedeljo potekala jubilejna slavnostna seja našega pričlanjenega društva AMD Gorica ob  70-letnici društva, udeležil pa se je je tudi župan Matej Arcon.

Avto-moto društvo Gorica je bilo ustanovljeno 17. septembra 1947, da bi takratni vozniki svoje interese in dejavnosti lahko uresničevali preko svojega društva. Istega leta je društvo ustanovilo prvo avtošolo na severnem Primorskem in pričelo z usposabljanjem novih voznikov. V uspešnem delovanju je do vozniškega izpita pripeljalo preko 70.000 voznikov motornih vozil. S stalnim izobraževanjem inštruktorjev se zagotavlja visoko izobražen kader in kvalitetno poučevanje mladih voznikov. Teoretični del vozniškega izpita se izvaja v moderno opremljenih učilnicah, praktični pa na sodobnih vozilih.

V vseh teh letih je društvo delovalo tudi na športnem področju. Bili so eno prvih društev, ki so organizirali mednarodne cestno hitrostne dirke, ki so v šestdesetih letih potekale po mestnih ulicah Nove Gorice. Mednarodna udeležba iz triindvajsetih držav (tudi Egipta, Avstralije, Nove Zelandije) je privabila preko 25.000 gledalcev.

http://www.amdgorica.si

Priporočamo za vas...