III. FORUM ZAKLJUČILI Z ODLIKO

Slovenska veteranska avtomoto zveza (SVAMZ) je 25. marca v hotelu MONS v Ljubjani organizirala odlično obiskani forum o starodobnih in zgodovinskih vozilih. Na prireditvi so strokovnjaki obdelali izjemno zanimive teme, ki so udeležencem prinesle obilje dodatnih informacij. Podpredsednik SVAMZ, Marko Hvale je predaval o vlivanju drsnih ležajev iz bele kovine in njihovi obdelavi, predsednik, Franci Škrjanec pa je občinstvu približal prisilno polnjenje motorjev z zrakom (turbo polnilnike). Radijski voditelj in strokovnjak za elektronske medije, Matej Špehar, je predstavil projekt BEERBULLI – reševanje vojaka Bulija (Volkswagna T1, ki je 30 let propadal v Rižani.
V zadnjem prispevku je piko na i dodal Aleksandar Vidojković iz beograjskega Udruženja istoričara automobilizma, ki je podrobno predstavil življenjsko pot Zastave 750 in kragujevških zavodov Crvena Zastava.

Dogajanje na forumu so popestrili udeleženci 6. mednarodnega srečanja vozil Zastava 750. S to prireditvijo je 10 let svojega delovanja obeležil Fičo klub Slovenija iz Lukovice. Tam se je zbralo 130 popularnih avtomobilov spodnjega razreda. Ob Zastavah 750 so domači člani in gostje pripeljali tudi originalne Fiate 600 in 600 d ter dirkalnike z Abarthovimi motorji. Največ je bilo domačih udeležencev, številni so se pripeljali s Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine ter Srbije. Nekaj navdušencev je prišlo iz sosednje Avstrije, posamezni ljubitelji teh avtomobilskih malčkov pa so prišli še iz Nemčije in Švice.

​Na tem mestu se gre posebej zahvaliti predsedniku ​Fičo kluba Slovenije ter vsem članom kluba in zveze SVAMZ, ki so aktivno pomagali pri sami organizaciji dogodka! Zahvaljujemo se tudi predavateljem na forumu, ki s svojo vnemo in neizmernim znanjem približujejo na zanimiv način to specifično tematiko slušateljem, prav tako pa tudi vsem udeleženem obeh dogodkov, saj brez njih danes ne bi poročali o uspešno izpeljanih projektih. Hvala!

Priporočamo za vas...