NADALJUJEMO Z DELOM, KI BO LETA 2015 ŠE POSEBEJ ZANIMIVO

Delegata iz SVAMZ sta se pravkar vrnila iz Budimpešte, kjer je pretekli vikend potekala generalna skupščina FIVA. Udeležilo se jo je ponovno skoraj dvesto udeležencev iz celega sveta, torej predstavnikov društev in zvez, ki združujejo ljubitelje premične tehniške dediščine.

Nataša Jerina je, sicer članica kulturne komisije FIVA,  predstavila skupaj s  prof. Nemeth (na fotografiji v sredini komsije)  mednarodno organizacijo, ki skrbi za varstvo industrijske tehniške dediščine, to je TICCIH, in bila povabljena, da naslednje leto na njihovem strokovnem kongresu v Franciji predstavi FIVA in njeno delovanje ter pomembnost ohranjaja premične tehniške dediščine. Prav tako je komisija za motocikle, kjer  Nataša Jerina opravlja funkcijo sekretariata, Grom Petja pa funkcijo zuanajega sodelavca komisije,  odlično izpeljala predstavitev svojih preteklih projektov in tako odnesla pohvale krovne organizacije.

Dogajanje na skupščini je bilo pestro kot še nikoli (spremembe tehniškega kodeksa – sprejet je bil samo osnutek, ki ba bo glede na vsebino moral še skozi kar nekaj popravkov in dopolnitev; potrjeni in imenovani so bili nekateri novi predsedniki komisij; pripravlja se nujno potrebna spremeba statuta). V naslednjem letu gre pričakovati kar nekaj sprememb na področju FIVA, ki lahko doprinesejo k modernizaciji same organizacije, katere 50 letnico bomo praznovali prav 2015!

 

 

Priporočamo za vas...