I. POLETNA MUZEJSKA NOČ NA VRANSKEM POD UNESCOVIM POKROVITELJSTVOM

V soboto, 18.6.2016, odpiramo na Vranskem vrata muzejev vsem obiskovalcem brezplačno med 18.00 in 21.00 uro.

Zveza SVAMZ, ki je bila ustanovljena že leta 1997 prav v prostorih Muzeja motociklov, v sodelovanju z Občino Vransko in lokalnimi muzeji, organizira Prvo poletno muzejsko noč prav v domačem kraju.  Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. Povezovalni projekt, prilagojen na urbano območje, je bil že od začetka zasnovan tako, da predstavlja ustanove in njihove vsebine kot prostore sproščenega preživljanja prostega časa. Ideja se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini in iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem.

Zveza SVAMZ že več let sodeluje v koledarju prireditev  mednarodne organizacije FIVA v sklopu prireditve “FIVA International Motorcycle Week”.  Ker pa FIVA praznuje letos  50. obletnico delovanja, je naša organizacija s priglasitvijo te prireditve v skupen koledar dogodkov FIVA bila potrjena kot ena od prireditev pod pokroviteljstvom UNESCA. Leto 2016 je namreč FIVA proglasila za svetovno leto tehniške dediščine – World Motoring Heritage Year – in nekatere prireditve, ki so šle skozi poseben izbor, so pridobile zaradi pomembnosti in odmevnosti tudi pokroviteljstvo UNESCA.

Vabljeni na Vransko. Pri Muzeju motociklov bomo ob 21.00 obiskovalcem tudi zavrteli film naših članov, ki so se podali na dolgo pot do Casablance in nazaj in to na TOMOSovih mopedih.

 

Priporočamo za vas...