XV. OBLETNICA SVAMZ – USPEŠNO IZPELJAN DOGODEK

15. obletnica Slovenske veteranske avto moto zveze
Srečanje, na katerega bi bili ponosni tudi Nemci ali Britanci

V soboto 30. avgusta smo lastniki v Center varne vožnje AMZS na Vranskem pripeljali množico starodobnih vozil. S tem smo dostojno obeležili 15. obletnico SVAMZ. Vreme nam je odlično služilo, organizacija je bila vrhunska. Večina udeležencev se je pripeljala med 8. in 11. uro (skoraj 700 vozil), ali povedano drugače: v povprečju so organizatorji porabili dobrih 15 sekund, da se je posameznik prijavil, dobil zaporedno številko in darilno vrečko. Do popoldneva se je število vozil približala 800.

Na poligonu so bila vozila postavljena tematsko: motorna kolesa, osebni avtomobili, kombiji, tovorna in vozila za posebne namene. Lahko smo si ogledali avtomobile, ki so jih izdelovali v Sloveniji oziroma Jugoslaviji: Zastave, Citroene, Renaulte, IMV-je, Volkswagnove Hrošče in Golfe, ter tiste, ki so v tem obdobju pri nas vozili. Na Vransko so pripeljali še številne Mercedese, Jaguarje, Porscheje, ameriške »mišičnjake« in udobne limuzine. Za ljubitelje motociklov je bila na enem mestu zbrana pisana paleta znamk in modelov. Na poligonu je bilo tudi precej gospodarskih vozil. Za prijetno vzdušje so poskrbeli glasbeniki in gostinci. Dogajanje je popestril bogat bolšji sejem. Po kosilu so izžrebali nagrade, in sicer: starodobno kolo, moped Tomos in tridesetletnega Audija.

Poligon na Vranskem je idealno prizorišče za tako veliko prireditev, ne le zaradi obilice prostora, ampak tudi zaradi lege sredi države in odlične infrastrukture. Slovenci smo dokazali, da imamo visoko raven tehniške kulture, saj se lahko primerjamo z najbolj razvitimi državami. Na obletnico smo pripeljali skoraj 800 vozil, kar je 400 starodobnikov na milijon prebivalcev. Če bi se na primer Nemci želeli izenačiti z nami (Nemčija premore 82 milijonov prebivalcev), bi morali na enem mestu zbrati kar 32.000 vozil! Hvala vsem članom SVAMZ, ki ste se zbrali na srečanju, velika zahvala gre tudi članom zveze SVS, ki ste nas obiskali in vsem prijateljem iz Slovenije in drugih držav. Kakšno je bilo vzdušje lahko vidite v simpatični Fotogaleriji, ki jo je pripravila Urška Kalčič.

Priporočamo za vas...