8. PILIHOV MEMORIAL – VABILO

Vabilo si oglej tukaj: vabilo

AMD Društvo ljudske tehnike Šmartno ob Paki je ena najstarejših organizacij s tehniško usmeritvijo v Sloveniji. V skladu s tem  med drugim vsako leto organiziramo  srečanje ljubiteljev starodobnih vozil.

Letošnje bo 8. Pilihov memorial (3.julija). Ker nas zanimajo vse vrte stare tehnike, od koles do lokomotiv – našo lokomotivo Gospodično smo pred leti tudi obnovili – smo se z veseljem odzvali vabilu Občine, Mladinskega centra in Slovenskih železnic da bomo sodelovali pri letošnji 130-letnici železnice Celje-Velenje. Šmartno ob Paki je bilo včasih pomembno stičišče ceste in železnice, saj je sem gravitirala vsa Zgornja Savinjska dolina. Zato bomo letošnji memorial malo drugače obarvali. Pripeljali bomo svoja starodobna gospodarska vozila in traktorje, avtomobile, motocikle ter kolesa pa tako ali tako vsako leto damo na ogled. Veseli bomo tudi, če se boste obiskovalci pripeljali s kakšnim starodobnim kombijem ali tovornjakom. Ker so na šmarško železniško postajo včasih furali furmani, se nam bodo  pridružili tudi konjeniki z vsaj dvema »gumiradloma«. Udeležence bomo tokrat organizatorji peljali na Polzelo, kjer si bomo skupaj ogledali muzej Obermajerjevih traktorjev in zgledno obnovljen grad Komenda, v parku Šenek pa se bomo lahko malo odpočili. To je prva od prireditev z železniškim pridihom, do 27. decembra, ko bomo praznovali uradno 130-letnico – tudi takrat vljudno vabljeni – se bo okoli železnice dogajalo še marsikaj.

Ne pozabite, 3. julija bomo po osmi uri že v Martinovi vasi na 8. Pilihovem memorialu, veseli bomo, če nam boste prišli delat družbo.

Priporočamo za vas...