AUTO MOTO D` EPOCA – CENTER DOGAJANJA

Letos že 39. sejem po vrsti in očitno zadnji v Padovi, saj se z naslednjim letom selijo v Bologno, se je odvijal z vso svojo grandioznostjo.

Na sejmu je sodelovalo 49 držav sveta, več sto razstavljalcev in prodajalcev. Med pomembnejšimi razstavljavci so bili vsi večji italijanski muzeji, zveza ASI in ACI.

Med bolj zanimivimi tematskimi razstavami so bile ” I gioielli del Museo Ferrari di Modena”, kjer so bili na ogled klasični Ferrariji, predogled razstave “The Golden Age Of Rally dal Mauto”, ki jo pripravlja torinski muzej MAUTO in “Supermoto 70”, razstava posvečena velikim cestnimi motociklom iz sedemdesetih let. ASI se je predstavil s 16 prototipi iz zbirke ASI Bertone: petdeset let stila tovarne Bertone, vse od leta 1967 do drugega desetletja dvajsetega stoletja, s predstavitvijo najbolj ikoničnih modelov. Ne pozabimo, da pod okriljem Bertone rasteta dva najuspešnejša oblikovalca, t.j. Marcello gandini in Giorgietto Giugiaro.

Največ zanimanja pa je verjetno poželo vozilo Brutus, ki prihaja iz  muzeja Sinsheim, Nemčije. Aerodinamični avtomobil  je imel  47.000 cc in 750 CV, katerega motor so montirali v karoserijo tovornjaka iz 1907. Prenos je imel na verigo. Dosegel je lahko 200 km/ h.

 

 

Priporočamo za vas...