FIVA GENERALNA SKUPŠČINA

Od četrtka 18.11. do  do sobote, 20.11.2021, je poteka v Münchnu generalna skupščina mednarodne organizacije za starodobna vozila FIVA, žal zgolj v digitalni obliki. Sodelovala je velika večina članic. Danes ima FIVA že več kot dva mio članov iz celega sveta, to je čez 80 članic iz celega sveta, pridružil pa se je še Katar.

Prisotni so vsi člani Upravnega odbora in ambasadorji za Ameriko, Južno Ameriko, Azijo in Arabske dežele.

Nataša G. Jerina (SVAMZ) je kot podpredsednica FIVA, Kultura in mladina, predstavila delo svoje komisije v preteklem letu. Pri njeni predstavitvi je sodeloval g. Milan Zver, poslanec Evropskega Parlamenta, ki je pohvalil njeno delo na mednarodnem področju v sklopu FIVA glede aktivnosti za mlade, pomembnost vzgoje mladih in ohranjanja tradicionalnih veščin obnove vozil, kakor tudi spregovoril o pomembnosti ohranjanja premične tehniške dediščine. Prav tako je predstavil svoje poglede na delo komisije in med. organizacijo  predsednik mednaroden organizacije za industrijsko dediščino dr. Mile Oglethosrpe, z upanjem o podpisu mednarodnega dogovora o sodelovanju med organizacijama že v prihajajočem letu.  Nataša G. Jerina je bila pohvaljena za svoje delo in način vodenja skupine ter za odlično predstavljeno poročilo.

Ob tem ji čestitamo tudi predsednik SVAMZ in člani odborov SVAMZ za prepoznavno delo v tujini na področju ohranjanju in popularizacije premične tehniške dediščine.

     

 

Priporočamo za vas...