LET’S BUG TOGETHER #30 – ODPOVEDANO

Torek, 1. avgust 2023. Zadnji sestanek VW Hrošč kluba Slovenija pred začetkom srečanja v Lescah. Vse smo bolj ali manj podredili le eni točki dnevnega reda, to je, ali je res vse pripravljeno za začetek in nemoteno izvedbo prireditve Let’s Bug Together # 30. Ta prispevek pišemo predvsem z namenom, da tudi širši javnosti predstavimo, kaj vse se skriva za organizacijo omenjenega dogodka, ker verjamemo, da marsikdo niti ne razmišlja o obsegu priprav, ki so potrebne, da se srečanje v Lescah sploh lahko izpelje.

Vrnimo se torej na v začetku omenjeni sestanek in pojdimo kar po vrsti. Torej, prostor na letališču v Lescah je rezerviran in tudi plačan, prav tako je rezerviran najem prireditvenega šotora in plačan avans. Dogovorjen in plačan je najem tuš kontejnerja ter kemičnih stranišč. Doseženi so dogovori o sodelovanju z varnostno službo, gasilci, prav tako tudi z gostincem, ki naj bi poskrbel za hrano na prireditvi v teku dneva od četrtka pa do nedelje ter seveda tudi za večerji v petek in soboto, vse je dogovorjeno z mesarjem za pripravo in dostavo zajtrkov za v petek, soboto in nedeljo. Pijača za prireditev je zagotovljena, prav tako mize in klopi, ozvočenje tudi, za petek in soboto smo dogovorjeni z izvajalci za živo glasbo. Vsi papirji in soglasja za nemoteno izvedbo prireditve so urejeni, podani sta tudi obvezni prijavi na SAZAS in IPF. Prav tako je zagotovljen tudi najem dveh kombijev, ki ju nujno potrebujemo med samo prireditvijo ter seveda najem kombi hladilnika. Dobitki za srečelov so v celoti pripravljeni, prav tako artikli, ki jih bomo ponudili na dražbi, pripravljeni so prijavni listi, zapestnice za udeležence srečanja, natisnjeni so boni za hrano in pijačo, pripravljene in sortirane ter seveda plačane so tudi majice srečanja. Delovne ekipe, pomeni ekipa na vhodu in prijavi udeležencev, potem ekipa pri prodaji bonov in klubskih artiklov, pa nadalje ekipa v šanku, srečelovu, kuhinji, elektriki ter seveda ekipa redarjev so v celoti popolnjene in pripravljene na srečanje. Prav tako je sestavljen team za izvedbo majhne svečanosti ob jubilejnem, 30. srečanju, kot tudi za zaključno prireditev v nedeljo. Zadovoljni smo se pogovarjali tudi o predhodnih najavah udeležencev, predvsem tujcev, ki so tudi tokrat obetali izvrstno udeležbo iz številnih evropskih držav.

Če povzamemo, smo se na sestanku le še enkrat prepričali, da smo več kot pripravljeni in z velikim pričakovanjem smo se počasi že ozirali proti prihajajoči nedelji, ko naj bi prvi člani organizacijskega odbora že odšli v Lesce. Vedno je tako, da pridemo na prireditveni prostor že nekaj dni pred srečanjem ter začnemo v miru pripravljati vse potrebno za nemoteno izvedbo prireditve. Pravzaprav ne čistu v miru, saj se prvi udeleženci srečanja, predvsem tujci, na letališču v Lescah pojavijo že v ponedeljek.

Potem pa se je zgodil petek, 4. avgust. Saj smo vsi vedeli, da vreme spet povzroča nevšečnosti, vendar se nikomur ni niti sanjalo, kakšna katastrofa je na obzorju. Potem pa je bilo v soboto popolnoma jasno, koliko je ura in, da se je v Sloveniji zgodila katastrofa epskih razsežnosti. Telefoni so začeli zvoniti in vedeli smo, da imamo zelo malo časa, da se odločimo, kako in kaj. Ni trajalo dolgo in sprejeli smo odločitev, da moramo naše srečanje enostavno odpovedati oziroma prestaviti v naslednje leto. Vedeli smo namreč, da bo obisk tujcev na prireditvi zaradi nastalih razmer zelo okrnjen, da o nas, Slovencih, niti ne govorimo. Predvsem pa se je pojavilo vprašanje, v kolikšni meri bi bilo sploh moralno izpeljati srečanje v trenutkih, ko se marsikdo v Sloveniji bori za golo preživetje. Uvodoma sem zapisal, kaj vse obsegajo priprave na naše srečanje in sedaj je bilo potrebno vse te ljudi, od članov organizacijskega odbora prireditve, pa do vseh pogodbeno sodelujočih ljudi ali podjetij, nenazadnje tudi sponzorjev, obvestiti, da je prireditev Let’s Bug Together odpovedana. Saj so vsi sprejeli novico o tem z razumevanjem, ostal pa je vendarle grenak priokus. Zelo žalostni smo bili, ker smo bili primorani odpovedati prireditev le nekaj dni pred začetkom, vendar, druge možnosti tokrat enostavno nismo imeli. Tako nam je v zadnjih štirih letih odpadlo že tretje srečanje, prvi dve zaradi covida, sedaj pa še to.

Izvedeli smo, da je v katastrofalnih poplavah škodo utrpelo tudi nekaj ljudi, ki so sicer člani velike hroščarske družine, zato smo začeli razmišljati, kaj sedaj. Klemen Kovič, član našega kluba, se je domislil fenomenalne ideje, da bi izpeljali v času, ko naj bi sicer potekalo srečanje v Lescah, torej v dnevih med 10. in 13. avgustom, dražbo preko facebooka, izkupiček od prodanih artiklov na dražbi pa bi namenili nekomu, ki je te pomoči potreben. Ideja o dražbi je padla na zelo plodna tla, v njej so sodelovali tudi tuji državljani in uspeli smo zbrati kar nekaj denarja. Radi bi se tudi na tem mestu še enkrat od srca zahvalili vsem sodelujočim v dražbi preko fb, saj bodo zbrana sredstva morda pa le komu narisala na obraz vsaj kanček nasmeha.

Kaj naj še napišemo?

Pravzaprav nič, življenje teče dalje, ne vemo, kaj nas čaka jutri. Ozrimo se naprej, polni optimizma in se še enkrat opravičimo materi Naravi, ki nam vendarle vrača zgolj to, kar ji mi dajemo že desetletja!

Pa seveda, dobrodošli na Let’s Bug Together #30 v letu 2024 !!

za VW Hrošč klub Slovenija: Iztok Krebs

Priporočamo za vas...