S STARODOBNIKI PO ULICAH NOVE GORICE

V nedeljo, 27. avgusta,  je bila Nova Gorica prizorišče nepozabnega spektakla, ko so se ljubitelji starodobnikov in oldtimerjev zbrali, da bi skupaj uživali v čarobnem svetu bencinskih hlapov in rjovenju motorjev. Center mesta je preplavilo pisano zbirališče avtomobilov in motorjev znamk, kot so Tomos, Benelli, Gilera, Guzzi, Honda in številne druge, vse pod organizacijo AMD Gorica (Avtomoto društvo Gorica). Dogodek je obiskalo več tisoč ljudi iz Slovenije in bližnjih držav.

Takšni dogodki še vedno tesno povezujejo turistično promocijo, saj privabljajo ljubitelje starodobnih vozil tako iz bližnjih kot tudi oddaljenih krajev. Tudi tokrat je Nova Gorica privabila številne gledalce, ki so z zanimanjem spremljali tri krožne vožnje po mestnih ulicah starodobnih avtomobilov in motorjev. Številni starejši prebivalci Nove Gorice se živo spominjajo obdobja med letoma 1958 in 1971, ko so se na teh ulicah odvijale avto in moto dirke, na katerih so se pomerili tako domači kot tudi tuji dirkači. Pravila so bila takrat manj stroga, omejitve manjše, in vzdušje je bilo nalezljivo.

Eden izmed najbolj priljubljenih dirkačev med prebivalci Nove Gorice je bil Tržačan Gilberto Parlotti. Še danes se mnogi spominjajo, kako so odšli na dirke s svojimi družinami in navijali zanj. Tudi tokratno vzdušje je bilo izjemno, saj so uživali tako mladi kot tudi tisti, ki se počutijo mladi v srcu. Ta dogodek je obudil spomine na preteklost in hkrati prinesel svež val navdušenja za starodobnike in oldtimerje med prebivalce Nove Gorice.

Priporočamo za vas...