TUDI LETOS NA MILLE MIGLIA, TOKRAT V VLOGI AMBASADORKE KULTURE

Nataša Grom Jerina, vodja pisarne Slovenske veteranske avto-moto zveze in podpredsednica mednarodne organizacije FIVA, je v okviru svoje funkcije nedavno sodelovala na Mille Miglia 2023, eni najbolj prestižnih dirk na svetu. S svojo strastjo in odlično predstavitvijo je ponesla slovensko ime v mednarodno avtomobilistično središče.

Lani je Nataša Grom Jerina že napisala zgodovino kot prvi Slovenec, ki se je aktivno udeležil legendarnega Mille Miglia, a letos je šla še korak dlje. S svojim prispevkom je poudarila povezavo med avtomobilsko dediščino in kulturnim pomenom, skupaj z izjemno skupino žensk, ki zasedajo vplivne položaje v italijanskih in mednarodnih kulturnih institucijah.

Vozilo, ki so ga uporabile kot vodilni avtomobil, je bil večni Fiat 508C Balilla Coppa d’Oro, pripravljen in ustrezno registriran za to prestižno dirko. S spremljevalnim Mercedes Benz G so simbolično ozavešča o pomenu umetnosti, oblikovanja, inženirstva ter kulturne dediščine, ki so oblikovali naš svet. Njihova prisotnost je bila tudi priložnost za poudarjanje letošnjega praznovanja mest kulture, Bergama in Bresci-e, kot “Bergamo-Brescia Capitale Italiana della Cultura 2023.”

Nataša Grom Jerina je tako s svojim delovanjem še enkrat dokazala, da je odlična ambasadorka Slovenije na mednarodnem avtomobilističnem prizorišču. S ponosom in strastjo je zastopala svojo domovino ter povezala avtomobilsko dediščino s kulturnim bogastvom. 

Njen prispevek na Mille Miglia 2023 je nedvomno pustil trajen pečat in je v ponos vsem Slovencem. Čestitke Nataši G. Jerina za izjemno predstavitev Slovenije na tem prestižnem dogodku v svetovnem merilu.  

Priporočamo za vas...