V sodelovanju z BTC odpiramo razstavo

V Dvorano A se bodo ta petek, 1. aprila 2022, pripeljali motocikli in katrce! Od blizu si jih boste lahko brezplačno ogledali vse do konca aprila. 

Lokaciji razstavljenih starodobnikov

  • Motocikle iz Muzeja Motociklov Grom si boste lahko ogledali v kleti Dvorane A v prostoru št. 60 (nasproti trgovine Magic Shop, blizu vhoda A9),
  • razstavo slavnih katrc v lasti Jana Mlinarja in Katra klub Slovenija, pa prav tako v kleti, v prostoru št. 34 (poleg Zelene trgovine, nasproti trgovin Zavas in Refan, blizu vhoda A10).

Razstava motociklov

Stalni dom razstave oz. zasebne zbirke Muzeja Motociklov Grom je na Vranskem. V naslednjih mesecih pa boste lahko svetovno in slovensko zgodovino ter razvoj motociklizma spoznavali tudi v naši Dvorani A.

V BTC City Ljubljana prihajajo 4 motocikli, med njimi si boste lahko ogledali: dirkalno Yamaho, klasičnega MZ, popularnega Solex in legendarnega Moto Guzzi Airone.

Razstava katrc

Jan Mlinar iz Žirov je bil lastnik prve svojih katrc že pri rosnih 7 letih! Trenutno jih ima v zbirki neverjetnih 53, vendar rad pove, da bo zbirka še rastla. Imenujejo ga tudi Dr. Katra, saj je prava oseba, na katero se lahko nekdo obrne za vse mogoče informacije o tem avtomobilu pa tudi za kakšen rezervni del.

Pri svojem zanimanju redno sodeluje s klubom Katra klub Slovenija in Slovensko veteransko avto-moto zvezo. Katra klub Slovenija je bil ustanovljen v juniju 2018 z namenom ohranjanja vozil Renault 4 oz. katrce, druženja, izmenjave izkušenj ter ohranjanja kulturne dediščine.

V Dvorani A si boste lahko v aprilu ogledali dve katrci iz Janove zbirke, Renault Alpine in R4 1961, ter legendarno katrco v lasti Franca Škrjanca, predsednika SVAMZ. Slednja je prepotovala pol sveta, od skrajnega večno mrzlega severa do vroče puščave Gobi.

Priporočamo za vas...